Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 16 de Julio de 2019

Otras localidades

Girona, Salt i Vilablareix: zona pilot per estudiar el potencial de la geotèrmica

La geotèrmica fa que s'eviti contaminar l'atmosfera amb diòxid de carboni

Diferents etapes del treball /

L’àmbit de Girona, Salt i Vilablareix és una de les zones pilot en un projecte europeu per estudiar el potencial de l'energia geotèrmica superficial en àrees urbanes.

L'energia geotèrmica superficial pot ajudar a caminar cap a l'autosuficiència. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) està investigant com aprofitar l’energia continguda en els aqüífers per climatitzar edificis en àrees urbanes. Les zones urbanes de Girona, Salt i Vilablareix és un dels casos pilot d'un projecte amb 14 altres ciutats d'Europa.

El cap de l'Àrea de Recursos Geològics de l'ICGC, Ignasi Herms, explica que en el cas mediterrani, combinant la geotèrmica amb d’altres renovables com per exemple la fotovoltaica pot significar que l’energia externa total que acabem consumint a casa pugui ser ínfima o gairebé nul·la.

A partir del cas de Girona, l’ICGC podrà replicar la metodologia d’estudi en altres ciutats de Catalunya.

El projecte contempla analitzar catorze casos pilot en les ciutats europees d'Aarhus, Bratislava, Brussel·les, Cardiff, Cork, Girona, Glasgow, Linköping, Ljubljana, Praga, Saragossa, Varsòvia, Viena i Zagreb.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?