Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 21 de Julio de 2019

Otras localidades

Un 3 per cent dels incendis tenen el seu origen en una burilla

Tendència que va a l'alça, coincidint en què els nous models de cotxe ja no duen cendrer i els ocupants opten per llançar les burilles per la finestra

Incendi forestal a Maials, diumenge 23 de juny, en què es van arrasar 30 Ha de bosc i matolls. Els Agents Rurals creuen que la causa més probable de l'origen es troba en una burilla. /

Un 3% dels incendis forestals tenen el seu origen en un cigarreta mal apagada, llançada des d'un vehicle, al voral de la carretera. Una tendència que el Cos d’Agents Rurals veu que va a l'alça, coincidint en què els nous models de cotxe ja no duen cendrer.

Anna Servent: "En els últims anys hen notat un increment d'aquesta casuística (burilla) que coincideix en què molts vehicles no porten cendrer, i podria ser que els conductors la llancessin per la finestra" / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

L'incendi de vegetació a Biosca -Segarra- de les últimes hores començava a peu de carretera, i el forestal de dissabte de Maials, al Segrià, també. En tots dos casos, els agents rurals han apuntat a una cigarreta com l'origen del foc. Una negligència que va en augment, segons la cap de l’àrea regional de l’Alt Pirineu, Anna Servent.

En els casos en què l'origen és una burilla, costa molt determinar el responsable de la negligència. Tot i que es poden fer anàlisi d'ADN de la cigarreta, també s'hauria de tenir el de l'autor per poder-ho acarar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?