Sociedad
ALERTA PER LA CALOR

Protecció civil demana extremar les precaucions davant l'onada de calor

Les temperatures es poden enfilar fins els 37 graus

Els més joves es refresquen al tobogan d'aigua instal·lat pel Comú d'Andorra la Vella en motiu de la festa del poble / Comú Andorra la Vella/T.Lara

Andorra la Vella

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant de l'onada de calor que farà enfilar els termòmetres fins als 37 graus a Andorra la Vella.

L'arribada d'una massa d'aire càlid provinent d'Àfrica comportarà la primera calorada d'aquest estiu. Segons la previsió del Servei Meteorològic Nacional, per aquest dimarts ja s'esperen valors de fins a 35 graus a la capital i de 21 al Pas de la Casa.

Una situació que anirà creixent fins arribar al seu màxim entre dijous i fins diumenge amb màximes que es situaran entre els 35 i els 37 graus. La calor serà la protagonista i a curt termini no es preveuen ruixats. Des de Protecció Civil s'ha demanat molta prudència tant pel que fa al risc d'incendi com per les hores d'exposició al sol.

El director, Cristian Pons, ha explicat que durant aquesta setmana tots els departaments d'emergències i els comuns estaran pendents de l'evolució de la meteorologia i també del perill d'incendi. De fet ja s'ha procedit a clausurar els berenadors d'Escaldes i Sant Julià de Lòria.

A la vegada, també es demana evitar sortir al carrer en les hores més fortes del sol i, sobretot, es recomana hidratar-se.

La darrera onada de calor que es va viure al Principat va ser l'any 2015.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00