Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 24 de Enero de 2020

Otras localidades

Arròs amb pericana

Santiago Hernández

Preparar un arròs amb pericana ha estat tot un plaer. Vaig vore en les xarxes que alguns restaurants el preparaven, així que jo he preparat la meua versió. El resultat és molt satisfactori, amb la intensitat del capellà i els pimentons.

INGREDIENTS per a 4 persones

2 pimentons secs de enrastrar
1 capellà
3 dents d'all
oli
50 g de tomaca natural triturada
Caldo de peix
Safrà o colorant alimentari

ELABORACIÓ

Santiago Hernández

D'una banda prepararem la pericana. Amb la flama li donem un colp de calor als pimentons i al capellà sense que es cremen, per donar-los un toc fumat. Desfem a tires el capellà i trossegem els pimentons i els llevem les llavors. Tallem finament els alls i ho col·loquem tot en un bol. Ho cobrim amb d'oli d'oliva verge. Jo el vaig preparar uns dies abans perquè els sabors s'integraren i l'oli tinguera tota la intensitat dels seus ingredients.

Per preparar l'arròs, en primer lloc preparem un caldo de peix amb espines de rap i morralla. Colem i reservem.

Santiago Hernández

Colarem la pericana i seguidament en un caldero d'uns 40 cm aproximadament posarem part de l'oli de la pericana i sofregim la tomaca a foc lent. Una vegada estiga reduïda, n'afegim la pericana i remenegem durant uns cinc minuts. N'afegim l'arròs i el marquem un parell de minuts. N'afegim el caldo ja calent amb el safrà o colorant alimentari i deixem bullir durant uns 15-17 minuts segons l'arròs que utilitzem. Li donem un colp de calor al final per fer un poquet de socarrat.
El resultat és un arròs intens amb una personalitat pròpia gràcies als seus ingredients.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?