La LlavorLa Llavor
Gastro
El Rebost

Arròs amb pericana

El Rebost (22-06/2019) - Arròs amb pericana

El Rebost (22-06/2019) - Arròs amb pericana

05:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000379523/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Preparar un arròs amb pericana ha estat tot un plaer. Vaig vore en les xarxes que alguns restaurants el preparaven, així que jo he preparat la meua versió. El resultat és molt satisfactori, amb la intensitat del capellà i els pimentons.

INGREDIENTS per a 4 persones

2 pimentons secs de enrastrar

Santiago Hernández

1 capellà

3 dents d'all

Santiago Hernández

oli

50 g de tomaca natural triturada

Caldo de peix

Safrà o colorant alimentari

ELABORACIÓ

D'una banda prepararem la pericana. Amb la flama li donem un colp de calor als pimentons i al capellà sense que es cremen, per donar-los un toc fumat. Desfem a tires el capellà i trossegem els pimentons i els llevem les llavors. Tallem finament els alls i ho col·loquem tot en un bol. Ho cobrim amb d'oli d'oliva verge. Jo el vaig preparar uns dies abans perquè els sabors s'integraren i l'oli tinguera tota la intensitat dels seus ingredients.

Per preparar l'arròs, en primer lloc preparem un caldo de peix amb espines de rap i morralla. Colem i reservem.

Colarem la pericana i seguidament en un caldero d'uns 40 cm aproximadament posarem part de l'oli de la pericana i sofregim la tomaca a foc lent. Una vegada estiga reduïda, n'afegim la pericana i remenegem durant uns cinc minuts. N'afegim l'arròs i el marquem un parell de minuts. N'afegim el caldo ja calent amb el safrà o colorant alimentari i deixem bullir durant uns 15-17 minuts segons l'arròs que utilitzem. Li donem un colp de calor al final per fer un poquet de socarrat.

El resultat és un arròs intens amb una personalitat pròpia gràcies als seus ingredients.

Santiago Hernández

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00