Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 24 de Enero de 2020

Otras localidades

VÍDEO EN DIRECTO VÍDEO EN DIRECTO La ministra Reyes Maroto, en 'Hora 25'

Onades de calor, cara i creu

Si bé no hi ha hagut per a tant en la Comunitat Valenciana, la primera onada de calor de l'estiu genera preguntes que volem resoldre

És sempre negativa una onada de calor en el camp? Pot tindre coses positives? Hem preguntat als tècnics d'AVA i de la Unió de Llauradors, i a més de lamentar cert alarmisme, sí que reconeixen que la calor excessiva pot tindre conseqüències molt negatives, però també les té positives.

Així, preocupa el futur de cítrics i caquis. Ara mateix, massa calor pot provocar que els fruits caiguen i perden bona part de la producció. Caldrà esperar per a vore fins a on arriba el mal, si és que arriba... Però en això coincideixen tant AVA com la Unió.

També preocupa el raïm i cultius de secà que necessiten una miqueta d'aigua en forma de pluja. I per descomptat, preocupa l'augment de la despesa d'aigua amb tanta calor. Alguna cosa que no ve bé amb les reserves "justetes", encara que la primavera passada haja permés augmentar lleugerament eixes reserves.

I en la part positiva, cita Ferran Gregori, de la Unió de Llauradors, l'augment del consum de la fruita d'estiu, la qual cosa ajudarà a salvar un inici de campanya prou vacil·lant en alguns productes. La calor també ve molt bé per a evitar algunes plagues.

Els dos tècnics coincideixen: és estiu i deu fer calor. Una altra cosa és la calor excessiva, que mai és bona, com tampoc ho és a l'hivern el fred excessiu. A l'estiu la calor extrema pot arribar, fins i tot, a alterar el calendari dels cultius de temporada avançant la recol·lecció d'alguns d'ells.

I amb els camps d'arròs verdejant hem volgut saber com afecta la calor excessiva a este cultiu. Se salva. No preocupa sempre que l'episodi no siga molt prolongat en el temps, perquè accelera l'evaporació de l'aigua que encara inunda els camps.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?