Sociedad
Turismo deportivo

Una regata de luxe per promocionar Menorca a França

Quinze velers d'època que venen de Saint-Tropez competiran a aigües illenques

Maó acollirà una regata espectacular de velers d'època. / www.tropheebaillidesuffren.com

Mahón

La regata XVIII Trofeu Bailli de Suffren arriba avui divendres al port de Maó. Després de sortir de Sant-Tropez i passar per l'Alguer, els quinze velers clàssics participants en la prova navegaran aquest cap de setmana per aigües menorquines.

L'arribada dels vaixells al port de Maó des de l'Alguer serà avui, però el dia gran de la regata serà demà dissabte quan està prevista la sortida en direcció a Ciutadella i posterior tornada a Maó. Diumenge, 30 de juny, se celebrarà a l'illa del Llatzeret el sopar dels Cavallers Corsaris, on es farà entrega dels premis i del famós Sabre d'Honor de l'Almirall.

Per a la titular de turisme insular, Maite Salord, aquesta prova esportiva també implica dues qüestions molt importants de cara a la promoció de Menorca. Ens posa en el mapa en matèria d'esports nàuitcs i reforça els llaços històrics amb França tenint present la importància d'aquest mercat turístic que, any rere any, va inrementant-se.

La prova, que té 18 anys, va néixer a Saint-Tropez, un dels grans referents mediterranis de la nàutica i el luxe. La regata busca retre homenatge a una de les grans figures de la marina francesa, l'almirall Pierre-André de Suffren, distingit amb la Gran Creu de l'Alguacil de l'Ordre de Malta, i que va ser un dels artífex de la conquesta francesa de Menorca al segle XVIII.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00