Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 25 de Agosto de 2019

Otras localidades

Torra es compromet a quantificar els danys de l'incendi que es preveu controlar aquesta nit

El president Quim Torra ha dit que el foc estarà estabilitzat avui al vespre i, alhora, s'ha compromès a una reunió per dissabte que ve amb tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per fer una diagnosi dels danys ocasionats i, si pertoca, demanar la declaració de zona catastròfica.

Pla general del president de la Generalitat, Quim Torra,saludant el comandaments dels Bombers en la reunió informativa que han mantingut amb les autoritats, al centre operatiu de l'incendi, a Vinebre. Imatge del 20 de juny del 2019 /

 

“La situació del foc continua igual, el foc està estabilitzat i l’objectiu és tenir-lo completament controlat avui al vespre”. Així ho ha dit el president de la Generalitat, Quim Torra, després de la reunió que ha mantingut aquest diumenge al migdia amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats.

Pancanrta d'agraïment dels veïns de Flix envers els professionals i voluntaris que treballen en l'incendi. / Oriol Aymí

Torra ha volgut destacar la professionalitat dels bombers, el capteniment dels veïns dels municipis i els seus representats per com han respost durant tots aquests dies.

 El 6 de juliol reunió a Flix

El president ha anunciat una reunió per dissabte que ve per tal de fer una avaluació definitiva dels danys causats per l’incendi i decidir, si pertoca, demanar la declaració de zona catastròfica. Torra s’ha compromès a una eficient coordinació dels departaments i administracions d’aquí a dissabte amb totes les persones afectades per tal de poder avançar en el pla de xoc.

L’alcalde de Flix s’ha mostrat esperançat davant el compromís del President i recull el guant de la reunió del pròxim dissabte. Ha destacat que els pròxims dies seran molt intensos a l’hora de poder quantificar els danys a mesura que els pagesos puguin anar accedint els masos.

 Cal anar amb molta cura

El President, també ha volgut remarcar que feia molts anys que a Catalunya no hi havia un incendi d’aquestes característiques i ha demanat que no es baixi la guàrdia perquè les condicions climàtiques seran les mateixes els pròxims dies. Més amb una nova onada de calor a la vista.

Sense descans

Els Bombers, mentrestant, continuen treballant a hores d’ara per donar per controlat avui mateix al vespre, l'incendi de la Ribera d'Ebre. Ho estan fent amb mitjans propis un cop ja s’han retirat les 10 dotacions aèries i que les Unitats Militars d'Emergències ja hagin retornat a les seves respectives bases.

Aquesta nit de dissabte a diumenge 45 dotacions terrestres han treballat contra les flames i també continuen dins del perímetre 34 vehicles autobombes, grups especialistes i altres vehicles de suport i comandaments. La humitat que ha fet aquesta nit ha jugat a favor de l’incansable tasca dels bombers que durant tot aquest dissabte han pogut atacar des de terra les flames.

A més, dues de les quatre carreteres que continuaven tancades a la circulació per l'incendi de la Ribera d'Ebre s'han reobert a les 11.15 del matí d'aquest diumenge. Es tracta de la T-714 de la Torre de l'Espanyol a Cabacés i la T-2237 de Vinebre a la Palma d'Ebre. Continuen tallades la C-223 de Flix a Bovera i la T-703 de la Torre de l'Espanyol a Cabacés.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?