Sociedad
Medio ambiente

El Consell estudia les platges de Menorca per la seva saturació

Félix de Pablo apunta que si no es cuiden aquests ecosistemes l'us excesiu per part dels humans els acabaran fent malbé

Algunes platges de Menorca pateixen una sobreocupació humana que cal reconduir. / SER Menorca.

Mahón

La saturació de les platges de Menorca preocupa molt al Consell. Algunes d'elles tenen la seva aparcaments plens a les 8.30 del matí. Des de l'Administració insular es busquen solucions.

Per aquest motiu el Consell insular monitoritza actualment un total de 54 platges de Menorca recollint dades sobre el nombre de banyistes i recopilant també la seva opinió per detectar els principals problemes. Un d'ells, sens dubte, és el de sobresaturació, tot just acabem d'inaugurar el mes de juliol i ja són visibles els problemes d'estacionament en els aparcaments de les platges del sud de Ciutadella com Cala en Turqueta o És Talaier que s'han posat molt de moda. Des de primeres hores del matí ja és impossible accedir-hi.

Des del Consell Insular són conscients que aquesta ocupació massiva pot causar problemes, per això es busquen solucions per fer compatible l'ús d'aquestes platges amb la seva conservació. A més, avisen que si no es posa límit a l'ocupació d'aquests espais, pot haver repercussions negatives. Félix de Pablo és tècnic de biodiversitat del Consell i avisa que ells han de tractar aquests espais com els ecosistemes vius que són.

De Pablo assenyala que cal buscar solucions per descongestionar aquestes platges i poder desviar gent a altres arenals de major capacitat com Son Bou i Cala Galdana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00