Sociedad
Meteorología

Deixem un juny extremadament sec

La onada de calor de finals de mes va ser la més llarga de tota la història

La onada de calor de juny va ser la pitjor de la història des que es recullen les dades meteorològiques. / Cadena SER

Mahón

Menorca va tenir un mes de juny extremadament sec. Només es van recollir 0,2 litres per metre quadrat el que suposa un 99% manco del que és habitual per aquestes dates. Aquesta sequera va venir acompanyada de temperatures mínimes per sota de la mitjana, però també amb una onada de calor com no s’havia vist des de 2003 amb cinc dies consecutius de temperatures molt altes. A l’Illa es va enregistrar una màxima de 37.2 graus a Cala Galdana.

Maria José Guerrero és la delegada de l’Agència Estatal de Meteorologia a Balears. Afirma que va ser una onada de calor de récord ja que des que es recullen dades mai s'havia donat al juny  cinc dies de calro tan intensa. La onada de 2003 només va durar quatre dies.

Es preveu que la calor torni els propers dies. Per a demà divendres hi ha una alerta groga per temperatures extremes ja que s’espera que el mercuri arribi als 34 graus. Es tem que aquest cap de setmana es torni a patir un increment general de la temperatura a l’Illa.

Per altra banda des del Ministeri per a la Transició Ecològica ja adverteixen que les onades de calor seran cada cop més freqüents pel canvi climàtic.

La delegada d’AEMET també ha fet una previsió del temps que podem esperar al mes de juliol que acabem d’encetar. Serà molt calorós, el típic de l'estiu, i sense pluges. Com a molt hi haurà precipitacions de fang.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00