Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 19 de Febrero de 2020

Otras localidades

On està la mosca? A la Ribera del Xúquer

La suma d un hivern temperat i una primavera seca han deixat un estiu paradisíac per a la mosca negra que s està donant un festí amb els agricultors de la zona

La situació és tal, que a través de la mancomunitat s'ha contractat l'empresa "Loquímica" que està realitzant un tractament de fumigació amb herbicides en 46 municipis on la mosca negra arriba fins i tot al nucli urbà i s'ha convertit, ara en estiu, en un seriós problema. Ricardo Acosta, de "Loquímica", explica com la coincidència d'un hivern temperat i una primavera seca han facilitat la proliferació de l'insecte.

Adverteix que de cara al mes de setembre esperen el pitjor moment d'un altre insecte habitual a l'estiu i tan molest o més que la mosca negra, però que a més arriba molt més a zones urbanes: el mosquit tigre.

En tot cas Acosta és optimista: la fumigació amb herbicides aconsegueix una efectivitat del 95% que culmina uns tractaments que es donen durant tot l'any en les zones de nidificació d'estos animalets. Zones a les quals ara és difícil accedir perquè els camps d'arròs estan inundats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?