Últimas noticias Hemeroteca

, 18 de de 2019

Otras localidades

L'estiu del 2020 es tallarà totalment la circulació de trens entre Castellbisbal i Martorell

Adif comença la implantació d'ample europeu en aquest tram, però ajorna fins l'any que ve la part de les obres que obliguen a interrompre el pas de trens

Imatge d'arxiu de les obres al Corredor Mediterrani /

Les obres del Corredor del Mediterrani entre Castellbisbal i Martorell obligaran a tallar totalment la circulació de trens durant l'estiu de l'any que ve. És l'alternativa que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries veu més viable per fer les obres d'adequació que estan previstes al túnel de Martorell.

Els primers talls s'havien de fer ja aquest estiu, però Adif ha modificat la planificació dels treballs i la interrupció total de la circulació es farà a l'estiu de l'any que ve. De moment, les obres per implantar l'ample internacional entre Sant Sadurní d'Anoia, Martorell i Castellbisbal, començaran a l'agost, però no afectaran la circulació de trens, més enllà de talls que es puguin fer puntualment.

No hi haurà talls importants, bàsicament perquè es treballarà en el ramal d'accés a la factoria de SEAT i en la rehabilitació de l'antic túnel de Castellbisbal.

Interrompre la circulació, la millor opció

Adif ha enviat avui una carta a totes les empreses ferroviàries que operen en aquest tram per explicar-los que interrompre la circulació de trens durant l'estiu de l'any que ve és la millor opció. Argumenta que, el tall total permetrà escurçar el període d'obres i fer els treballs amb més garanties. A més el tall es faria coincidir amb l'estiu minimitzant l'afectació.

La implantació de l'ample internacional entre Sant Sadurní d'Anoia, Martorell i Castellbisbal és essencial per al Corredor Mediterrani i són treballs de gran complexitat tècnica. Perquè, més enllà d'instal·lar el tercer carril perquè puguin passar trens d'ample europeu, s'han d'adaptar els túnels de Castellbisbal i Martorell.

Quan s'acosti el moment de tallar la circulació de trens, s'haurà de posar en marxa un pla alternatiu de transport que garanteixi la mobilitat dels viatgers i que doni alternatives als trens de mercaderies. Per aquests últims, s'ha recuperat el túnel del Gornal a l'Hospitalet que estava tancat des del 2007.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?