Sociedad

Menorca suma les primeres medalles als IGA de Gibraltar

Pedro Portella aconsegueix la plata en pistola lliure i Albert Torres fa bronze en ciclisme

El tirador menorquí jallueix la medalla de plata de la modalitat de pistola lliure. / IGA Menorca

Mahón

Les primeres medalles de l'expedició menorquina a Gibraltar 2019 no s'han fet pregar i han arribat a la primera jornada dels jocs gràcies a la punteria de Pere Portella i a les cames d'Albert Torres. El primer ha acabat segon en la prova de 50 metres pistola lliure i el segon ha aconseguit el bronze en l'esprint que ha decidit el Criterium de ciclisme.

Triatló:

Exigent cursa la que han viscut Albert Sabater, Joan Gomila, Gemma Marquès i Belén Vivó. Un esforç encomiable amb què han acabat especialment satisfets. Albert va ser 18è amb un temps de 2:19:29, mentre que Joan Gomila va ser 28è amb 2:25:40.

En fèmines, Marquès va acabar en la posició 19 amb un temps de 3:03:28 mentre que Belen Viu va ser 23a amb 3:14:03.

Vòlei Platja:

En vòlei-platja femení, Menorca s'imposa amb claredat a Saareema 2 per 2-0 (21-8, 21-16). Ruiz i Kralikova estan en plena forma.

En masculí, la parella Serra - Rotger cau en el seu debut per 2-0 (21-12, 21-13) davant Gotland 1, una de les favorites. Un bon partit dels menorquins en què la major altura i veterania dels suecs es va fer notar.

L'altra parella, De Olivar i Bagur es van estrenar a Gibraltar amb una derrota davant un intractable Aland 1 per 2-0 (21-14, 21-13).

Basquet Fem:

Plàcid debut per a l'equip femení amb un voluminós marcador que mostra la diferència de qualitat i la gran intensitat que li va imprimir l'equip que dirigeix Migue Fernández. El tècnic vol compensar la joventut del grup amb joc ràpid i elèctric, al contraatac i les seves pupil·les ho van posar en pràctica davant Jersey. El 66-6 que lluïa al descans es va convertir en 114-12 al final.

L'equip masculí debuta aquest dilluns.

Tennis:

Doble victòria per a Menorca que el classifica per a semifinals en la modalitat per equips masculí. Óscar Mesquida es va imposar per 6-2, 6-1, mentre que Maikel Albertí va fer el mateix per un doble 6-0. Aquest dilluns jugaran la semifinal.

En noies, doble derrota per equips davant Jersey. Gemma Pons va caure per 6-3, 6-4, mentre que Clara Catchot va perdre 6-7, 6-3 i 8-10.

Tir al plat:

Primera jornada de la competició en la qual Joan Bagur i Sebastià Bosch han aconseguit destrossar 23 i 21, i 22 i 17 plats sobre 50, respectivament. Per davant es troben Jersey i Wight amb 24. Per equips, Menorca marxa en setè lloc, a quatre plats dels tercers i aquest dilluns dispararan a 50 plats més. A la tarda arrenca la competició individual.

Tir de precisió:

Pedro Portella ha guanyat la medalla de plata en 50 metres pistola lliure. El ciutadellenc ha aconseguit 481 punts al final de la jornada mentre que el guanyador ha fet 491. PRIMERA MEDALLA!

bàdminton:

Competició per equips en fase de grups. 16 equips. Menorca ha guanyat a Aland (4-1) i Bermudes (5-0). En el duel definitiu per entrar a quarts, Menorca va caure davant Guernsey per 4-1. Aquest dilluns lluitarà per la cinquena posició.

Tennis Taula:

L'equip de Menorca va tancar la seva primera jornada de competició per equips guanyant un partit i perdent un altre, aconseguint el pas a la següent ronda. Aquest dilluns disputaran quarts de final. Al matí van caure davant Guernsey, medalla d'Or en Gotland, per 7-0 ia la tarda van guanyar 4-3 a Illa de Man.

Atletisme:

El corredor Xavi Cubas es va classificar per a la final de 800 metres llisos després d'aconseguir el millor temps de la seva sèrie (1: 56,73). La final serà  dimecres.

En salt de longitud, la ferreriense Judit Bagur no va poder passar el tall per a la final amb els tres salts de què va disposar, aconseguint 5.01 metres.

Vela:

La primera jornada de vela va tenir unes condicions molt bones per a la navegació, el que va propiciar una navegació fluïda, amb la disputa de dues regates i on Toni Vidal va acabar el dia en cinquena posició, després d'acabar 6è i 4t. Jack Vinnie, per la seva banda, va ser 17è després d'acabar 18º i 16º. Aquest dilluns es disputaran dues regates més.

Ciclisme:

Albert Torres es penja la medalla de BRONZE al criterium. El ciclista de Ciutadella va oferir un recital des de principi a fi, col·locant-se líder al costat dels representants de Guernsey i de Saarema. Després de 45 minuts de donar voltes per un circuit urbà, en sonar la campana dels ciclistes havien de donar les últimes 5 voltes per definir la classificació. No va ser fins a l'última quan els tres ciclistes, molt separats de la resta, van començar a atacar. A falta de 200 metres Torres es va posar al capdavant però en l'esprint es va veure superat, penjant-se el bronze. Així es va rescabalar de la caiguda a Bermudes en què es va veure obligat a abandonar per lesió.

Xavi Mascaró va aconseguir aguantar la cursa en el segon grup i va entrar en la posició 25 mentre que Damià Portella i Maties Gornés van ser 40 i 39 respectivament.

Per la seva banda Núria Bosch s'ha vist condicionada per haver competit sola encara que va fer una gran carrera entrant en el grup escapat que es va jugar la victòria a l'esprint, va ser 11a a 2 segons de la guanyadora.