Sociedad
Patrimonio histórico

El Consorci Militar vol recuperar la presó de La Mola i fer una ruta i un museu d'artilleria

Les obres del penal s'haurien d'iniciar l'any que ve i el projecte de la ruta de canons estaria llest aquest juliol

La Mola vol potenciar el seu interès turístic amb elements militars. / SER Menorca.

Mahón

El consorci militar vol recuperar la presó gran que hi ha a La Mola. Vol restaurar l’edifici per a que sigui possible visitar-la i es converteixi en un focus més d’interès turístic. És un projecte que costarà molts doblers i que necessitarà de la implicació de vàries institucionssegons explica el coronel Javier Castro.

En aquest sentit el consorci militar ja té la confirmació que la presidenta Francina Armengol visitarà La Mola per veure com pot col·laborar el Govern balear. L’objectiu és iniciar les feines de rehabilitació l’any que ve.

El projecte que està més avançat és el d’una ruta de bateries de canons. Es vol fer una que recordi les 16 peces d’artilleria que hi havia al perímetre de La Mola. Es faria tant amb els canons originals com amb rèpliques. El projecte hauria d’estar llest aquest mateix juliol.

També es faria un Museu d’Artilleria a un edifici de La Mola.

Per altra banda la possibilitat de construir un petit moll per a que atraquin llançadores que uneixin grans creuers que no poden entrar al port de Maó  amb Menorca, el coronel Castro senyala que és un projecte que s’està dissenyant i estan esperant una proposta .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00