Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

Granís, però menys

La Denominació d'Origen Utiel-Requena suavitza el mal que la pedra va causar la setmana passada

Començàvem setmana amb xifres preocupants. Milers d'hectàrees afectades, perdudes milionàries... Les associacions agràries afirmaven que la pedra havia provocat molt de mal a la comarca d'Utiel-Requena. No obstant això, des de la Denominació d'Origen, la seua secretària general, Carmina Cárcel, matisa les dades. Reconeix que sí, que són moltes les hectàrees afectades, però que el grau d'afectació no és molt gran excepte en algunes poques parcel·les. I més encara, que de moment de maduració del raïm, el mal és assumible perquè la planta es recupera.

Una altra cosa seria si la pedra arribara amb la campanya més avançada. Quan en el raïm ja hi ha sucre. En eixe cas els danys sí que podrien ser catastròfics. I afegix Cárcel que, en tot cas, pot ser que estos episodis de granís reduïsquen els quilos de raïm però poden fins i tot beneficiar la qualitat .

A més, en La Llavor

Diem adeu a la temporada. Ens anem fins al setembre fent balanç d'una de les nostres seccions estrela, la dels vins. Però també els suggerim una recepta del nostre Rebost per a estos dies de calor. Parlem de fruits secs i de com poden gestionar-se els boscos mediterranis per a convertir-los en una font de creació de riquesa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?