Últimas noticias Hemeroteca

, 18 de de 2019

Otras localidades

L'anglès extraescolar crea més diferències entre els alumnes a primària que no pas a secundària

Les matemàtiques i la ciència continuen sent les assignatures amb els resultats més baixos

Les estadístiques presentades en matèria de llengua anglesa i matemàtiques /

Que els nens facin anglès fora de l'escola llueix molt a les notes de primària però la diferència es dilueix quan arriba la secundària, on els resultats dels alumnes s'igualen per la franja mitjana. És una de les dades que es desprén dels resultats de les competències bàsiques fetes als alumnes de sisè de primària i quart de l'ESO que confirmen que les matemàtiques i la ciència continuen sent les assignatures on anem més justos.

Tant en llengua catalana com en llengua castellana, la nota mitjana a secundària és més alta que a primària. En ciències i anglès baixa entre dos i quatre punts però a matemàtiques la caiguda és de 10 punts. De fet és l'única matèria on encara no assolim la mitjana mínima de 70 que es considera adequada per aquest tipus de proves.

Respecte a l'anglès, tant a primària com a secundària hi ha prop d'un 15% de l'alumnat que no assoleix els mínims. La gran diferència està en les notes més altes, perquè a primària es nota qui té un reforç fora de l'escola però a secundària la diferència es redueix.

El president del consell d'avaluació, Joan Mateo fa una lectura positiva: "Secundària té un tractament de la llengua molt més potent que la primària i això es nota perquè es van igualant els resultats", exposa.

Nova prova de competència oral

Per primera vegada enguany s'han fet una prova de competència oral en català, castellà i anglès a 1.500 alumnes de quart d'ESO. El resultat mitjà és lleugerament millor en castellà que en català però en ambdues llengües, un de cada 4 alumnes suspèn o aprova justet a l'hora d'expressar-se i de fer un discurs endreçat i amb un lèxic adequat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?