Sociedad
TRIBUNALS

Higini Cierco es querella contra Martí, Saboya i Cinca

El que era màxim accionista de BPA fins a la seva intervenció porta a la justícia les decisions adoptades pels màxims responsables guvernamentals en el moment de la intervenció de BPA

L'exaccionista majoritari de BPA, Higini Ciero (e), amb l'exconseller delegat, Joan Pau Miquel, en la represa del judici de la primera causa. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El que era màxim accionista de BPA fins a la seva intervenció, Higini Cierco, porta a la justícia les decisions adoptades pel llavors cap de Govern, Toni Martí, i d'altres com els ex ministres Gilbers Saboya i Jordi Cinca i alts càrrecs com Maria Cosan, Albert Hinojosa i Òscar Gelabert.

El que ha fet Cierco és interposar una querella criminal. Se'ls acusa de prevaricació continuada en el marc de tot el cas BPA.

L'escrit d'acusació sol·licita que es prengui declaració a tots els querellats i demana a diversos organismes que facilitin totes les comunicacions que van dur a erme entre elles mateixes o amb el FinCen o qualsevol autoritat espanyola.

La querella recull accions i decisions dutes a terme des d'abans del 10 de març del 2015 que és quan es va publicar el "Notice" del Fin CEn que ho va desencadenar tot. Destaquen i recorden que en tot moment els comptes de la BPA havien estat auditats per organismes independents i havien rebut l'aprovació dels organismes de supervisió estatal.

També exposen que la llei de resolució d'entitats bancàries aprovada expresament pel cas BPA era "discriminatòria" i qualifiquen la venda a JC Flowers de "ridícula".

Amb tot no descarten ampliar la querella contra altres alts càrrecs i funcionaris a mida que avanci la causa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00