Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

L'IDHA i Drets es querellen contra Rajoy per extorsió en el cas BPA

És una ampliació de la demanda presentada el 2017 contra 4 policies per pressionar presumptament la cúpula de l'entitat

La presidenta de l'IDHA, Elisa Muxella, i el membre de Drets, Agustí Carles, a les portes de la Batllia, aquest dimarts al matí. / ()

Institut de Drets Humans d'Andorra i l'associació catalana de juristes Drets es querellen contra Mariano Rajoy per coaccionar l'Estat andorrà.

És una ampliació de la demanda presentada el 2017 contra 4 policies per pressionar presumptament la cúpula de l'entitat  per facilitar-los dades bancàries de polítics independentistes catalans.

L'ampliació es fa perquè després de la declaració feta com a testimoni per l'ex agent de policia José Manuel Villarejo, empresonat a Estremera per altres causes, tot fa indicar que els policies van actuar per odres polítiques i per aquest motiu s'inclou ara a la demanda l'ex ministre de l'interior Jorge Fernandez Diaz, l'ex minsitre d'hisenda Cristòbal Montoro i l'ex president Mariano Rajoy. Així ho ha explicat la presidenta de l'Institut de Drets Humans, Elisa Muixella, aquest matí a les portes de la Batllia.

L'ampliació de la querella ja s'havia anunciat després de la declaració de Villarejo el passat mes d'abril i avui s'ha materialtizat a la Batllia. El lletrat de l'associació Drets, Agustí Carles, ha explicat que els càrrecs que s'imputen als ex dirigents espanyols són per falsedat documental, perquè consideren que haurien estat els promotors d'enviar informació suposadament falsa al FinCEN i que va desencadenar la intervenció de BPA, i també per un delicte de coaccions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?