Sociedad
POLÍTICA

Divisió interna al PS per la designació de membres de la formació com a directors de departament

L'històric militant, Joan Ramon Marina, anuncia que abandona el partit en considerar que permet una maniobra per desarticular l'oposició de l'actual Govern sota l'excusa que es tracta de càrrecs tècnics

Joan Ramon Marina amb Rosa Gili durant la passada campanya electoral. / Arxiu PS

Andorra la Vella

Joan Ramon Marina, membre històric del PS i candidat de la formació en diverses eleccions, abandona el partit molest, segons ell mateix explica al seu perfil de Twitter, perquè altres membres del partit han acceptat un càrrec de director de departament del Govern actual de coalició entre DA, Liberal i Ciutadans compromesos.

En concret es tracta de Xavier Llovera, qui ha estat designat director de Patrimoni Cultural, i Joan Sans, actual conseller del PS a l'oposició al comú d'Encamp, que ha acceptat ser el nou Director de Política Lingüística, càrrecs que aquest dimecres ha anunciat el propi executiu en l'habitual roda de premsa posterior al consell de ministres en la qual també s'ha avançat que Montserrat Planelles serà la directora de promoció cultural. Aquestes designacions obeeixen a la voluntat de la nova ministra de Cultura, Silvia Riva, de reestructurar en tres grans àrees els departaments que depenen de Cultura i eliminar la direcció general.

Segons Marina, no accepta que aquest càrrec sigui de tipus tècnic tal i com li han fet saber, i entén que s'ha primat l'interès personal per sobre de les conviccions i per aquest motiu assegura no sentir-se còmode en un partit, el PS, que ho permet.

Considera que l'actual Govern intenta desmuntar l'oposició amb aquesta maniobra, que molts militants i consellers generals desconeixien la designació i culpa la cúpula del partit de permetre-ho sota el criteri que es tracta de càrrecs de perfil tècnic.

Per la seva banda des del partit asseguren que encara no han rebut la carta de renúncia però en tot cas accepten que tot militant te dret a prendre les seves pròpies decisions i ho respecten.

Fonts properes asseguren que Marina, que es troba fora del país, té previst presentar la carta de renúncia el dilluns.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00