Sociedad
UNIÓ EUROPEA

El Govern vol tancar el pacte d'Estat abans de reiniciar les negociacions amb Europa

A la tardor s'ha compromès a fer reunions de poble sobre aquesta qüestió

Landry Riba, secretari d'Estat d'Afers Europeus / SFGA-JAViladot

Andorra la Vella

El Govern treballarà aquest estiu en la preparació del pacte d'estat per a la negociació de l'acord d'associació i farà reunions de poble informatives de cara a la tardor.

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha presentat aquest dimecres el punt de situació de les negociacions amb la Unió Europea per a l'acord d'associació. Ha informat que s'han programat reunions de poble a la tardor que es realitzaran a totes les parròquies i serviran perquè els ciutadans puguin tenir una opinió "fonamentada".

Així també, Riba ha informat que al llarg d'aquest estiu es començarà a preparar el pacte d'Estat amb les diferents formacions polítiques. Un document que ha dit que marcarà les línies en què la delegació andorrana s'ha de moure en la negociació.

Quan a l'estat actual de la negociació, Riba ha reconegut que hi ha "punts de distància" entre les dues posicions pel que fa a alguns aspectes i ha posat èmfasi en la necessitat de defensar el manteniment d'una situació de no-competència en el sector de les telecomunicacions, així com la possibilitat d'aconseguir una adaptació significativa en matèria energètica.

Pel que fa a la lliure circulació de persones, ha defensat el manteniment del sistema de quotes i dels procediments administratius d'immigració.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00