Sociedad

Més vota contra el cartipàs del Consell i deixa el pacte de govern en suspens

L'organigrama de la màxima institució menorquina surt endavant amb els vots favorables de PP, Unides Podem i Ciudadanos

Moment de la votació del cartipàs / CIMe

Mahón

Arranca amb polèmica la legislatura menorquina. Primer ple del Consell i primera crisi, amb Més per Menorca amenaçant amb sortir de l’equip de govern.

Aquest dilluns matí es duia a aprovació l’organització del cartipàs de la màxima institució menorquina. Una estructura organitzativa que contemplava les delegacions de presidència als diferents òrgans com són el consorci en sòl rústic, el consorci sociosanitari o l’Institut Menorquí d’Estudis, entre d’altres.

La sorpresa saltava en el fet que la presidenta socialista, Susana Mora, no cedís les delegacions del Consorci de Residus i de l’Agència de la Reserva de la Biosfera a la vicepresidenta i consellera de Medi Ambient, Maite Salord, que ha qualificat la decisió d’incomprensible i desconcertant. Per aquest motiu, en una decisió inèdita fins ara a la història del Consell, Més per Menorca ha votat en contra de l’organització del cartipàs de la pròpia institució.

Salord justificava el seu vot contrari apel·lant a la dignitat política i personal ja que entén que d’aquesta manera s’han trencat els acords de govern assolits fa només 15 dies. La líder ecosobiranista afirmava que aquesta situació era inacceptable i posava en mans de l’assemblea de Més la continuïtat dels tres consellers dintre de l’equip de Govern del Consell.

Finalment, Salord defensava la cultura de pacte, sempre que es doni veu i es respecti a tots els seus integrants, però reconeixia que ara mateix "no senten part d’aquest equip de govern."

Des del PSOE, la presidenta, Susana Mora, lamentava la situació actual tot assegurant que espera poder reconduir-la en els propers dies. De fet, s’espera que els equips negociadors de les dues formacions es tornin a reunir en breu per arribar a algun tipus d’acord que permeti tancar aquesta primera gran crisi de govern tot just 15 dies després d’haver-se constituït.

Pel que fa a la resta de partits polítics, tots ells han votat a favor “per tradició” del nou cartipàs, tot reservant-se el dret a presentar millores o modificacions en el futur.

També el Partit Popular ha votat, “per responsabilitat”, a favor de l’estructura organitzativa del Consell però sense deixar passar l’oportunitat per criticar a l’equip de govern per haver incrementat de 13 a 18 el nombre de directors insulars, qualificant-lo a més, de poc cohesionat i més preocupat en les cadires que no en el benestar dels menorquins. La portaveu popular, Misericòrdia Sugranyes, ha recordat també l’oferiment de pacte que va fer al PSOE.

El portaveu socialista, Miquel Company, ha agraït els vots favorables de la resta de partits a qui, ha dit, tenen les portes obertes al diàleg.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00