Sociedad
Política

Primers contactes per superar la crisi de govern del Consell

Aquest dimarts s'ha reunit el comité de seguiment del pacte per reconduir la situació

El pacte que va portar a Susana Mora a la presidència del Consell es podria trencar quinze dies després de signar-se. / CAIB.

Mahón

Jornada de negociacions entre els socis de govern del Consell de Menorca per tractar de reconduir la crisi en l'executiu insular després del xoc entre Més per Menorca i el PSOE.

 Les primeres reunions tenien lloc el mateix dilluns a la nit quan l'executiva socialista analitzava el que havia passat al Ple. Fonts socialistes asseguren que estan oberts a negociar i arribar a acords, però no entenen ni comparteixen el posicionament de Més per Menorca, i consideren desmesurat el vot en contra del cartipàs.

Aquest dimarts ja es reunia el comitè de seguiment del pacte de govern per mirar de trobar una solució de consens per a les dues parts que torni a donar estabilitat al pacte de govern.

Per la seva banda, Més per Menorca espera també poder reconduir la situació i descarta que aquesta afecti a la resta de pactes que la formació pugui tenir amb el partit socialista.

No obstant això, l'encara vicepresidenta del Consell, Maite Salord, insistia que qualsevol proposta haurà de ser ratificada en una assemblea de militants. Ja n'hi havia una de convocada per a aquest dissabte des d'abans de l'incident al Consell.

Cal recordar que tot el conflicte neix de la no delegació de la presidència de l'Agència de la Reserva de Biosfera i del Consorci de residus, la vicepresidenta i titular de Medi Ambient, Maite Salord.

La presidència d'aquests dos organismes sempre havia recaigut sobre el titular de Medi Ambient. Però a l'octubre de 2018, després de la dimissió del conseller de Podem Javier Ares, va ser la presidenta del Consell, la socialista Susana Mora, qui va assumir aquests càrrecs temporalment.

Durant les negociacions per a la formació de govern de cara a aquesta nova legislatura aquest tema no es va arribar a tractar donant les dues parts per entès que aquests càrrecs serien per a ells. És a dir, el PSOE va interpretar que seguirien ostentant aquestes presidències mentre que Més per Menorca donava per fet que aquestes recaurien de nou a la consellera de Medi Ambient.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00