Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Unitat de radioteràpia, en suspens

El Govern diu ara que calen més informes que n'abalin la rendibilitat i qualitat de tractament

El cap de Govern va fer les declaracions després de la tradicional visita a Aina /

L'executiu assegura  que abans de tirar endavant el projecte vol la certesa d'oferir el millor tractament possible i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, els ha traslladat que cal analitzar-ho amb més deteniment perquè el tractament del càncer ara va per altres camins i ens podem trobar que s'inverteixi en una unitat que al poc temps de ser operativa queda obsoleta.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat que cal estudiar bé totes les opcions abans de prendre una decisió.

La problemàtica rau tant en la qualitat del tractament com en la rendibilitat de la inversió. Amb una màquina obsoleta, l'executiu no podria amortitzar-la, cosa que no passaria si la unitat tractés a més pacients dels 100 que avui dia resideixen al Principat. Un altre dels punts en contra seria la dificultat de trobar personal especialitzat per dur a terme els tractaments, donat que, segons Benazet, no es trobaria a ningú per treballar tan poques hores. Amb tot, el Govern està a l'espera d'un darrer informe tècnic per assegurar la viabilitat de la instal·lació i veure si, amb un cost tan gran, podrà amortitzar-se.

El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Ensenyat, ha justificat la decisió anterior de tirar endavant el projecte, perquè probablement, diu, es va fer amb unes xifres que avui dia no són vàlides, i que una de les alternatives podria ser "altres inversions per millorar l'atenció".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?