Sociedad
Medio ambiente

El GOB demana definir la oferta nàutica de Menorca ja

Els ecologistes demanaran revisar alguns aspectes del Pla de Ports de Balears que ha sortit a consultes

El GOB no veu clar el fondeig de grans creuers devora Son Blanc. / SER Menorca.

Mahón

El GOB demana la revisió d'algunes actuacions previstes al Pla de Ports de Balears que acaba de sortir a consulta. En concret vol estudiar l'habilitació de punts de fondeig per a grans creuers a Ciutadella, l'ampliació del port esportiu d'Addaia o la remodelació de la zona d'amarraments de Fornells. Així mateix, entén que cal una anàlisi de la capacitat de càrrega nàutica de Menorca.

Preocupa que els fondejos plantejats fora del port de Ciutadella per a creuers, o la previsió d'un punt de fondeig a la bocana del port de Maó, acabin sent usats en realitat per grans vaixells, de dimensions tan voluminoses que no poden entrar als ports. Aquests navilis usen com a combustible un fuel molt pesat i altament contaminant, amb unes emissions que equivalen a milers de vehicles.

Així mateix, preocupa que el port esportiu d'Addaia pugui veure duplicada la seva ocupació de làmina d'aigua, en un espai tan valuós des del punt de vista ambiental. Els ecologistes creuen que abans d’estudiar com satisfer la demanda nàutica cal veure que vol oferir Menorca ja que les peticions del sector nàutic poden ser infinites.

Des del GOB es recorda que aquest Pla de Ports tot just està en una fase de consultes. Encara queda el període d'exposició pública, al·legacions i tramitació final. Es calcula que la seva aprovació no serà possible fins al 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00