Sociedad
TRIBUNALS

Gea surt de la presó i passa a arrest domiciliari per problemes de salut

La batlle instructora de l'operació Cautxú ordena la sortida de la presó de l'exsecretari de la FAF després d'avaluar els informes mèdics sobre els problemes de cor que pateix i que l'han portat a l'hospital en dues ocasions des que es troba a la Comella

L'Assemblea General Extraordinària de la Federació aprova el calendari electoral i convoca els comicis el 12 de setembre

Tomàs Gea, exsecretari general de la FAF / Arxiu FAF

Andorra la Vella

L'exsecretari general de la Federació Andorrana de Futbol, Tomàs Gea, empresonat des del passat 9 de maig per l'anomenada operació Cautxú, va sortir ahir del centre penitenciari de la Comella per passar a arrest domiciliari.

Gea es trobava en situació de presó preventiva a l'espera de judici, acusat de delictes molt greus com blanqueig, frau a la seguretat social, apropiació indeguda i administració deslleial. Els seus advocats van sol·licitar la sortida de la presó aportant diversos informes mèdics que avalaven un empitjorament dels problemes de salut que l'exsecretari arrossega de fa temps, amb dolències del cor, cosa que el van conduir en dues ocasions a ingressar a l'hospital. Finalment la batlle instructora, Àngels Moreno, va ordenar ahir la sortida de Gea del centre penitenciari per passar a la situació d'arrest domiciliari monitoritzat segons han confirmat fonts properes al cas.

Tomàs Gea era, juntament amb el tresorer de la Federació, Josep Garcia, els únics empresonats per l'operació Cautxú. El president, Víctor Santos, es troba en llibertat sota fiança per la mateixa causa.

Assemblea extraordinària de la FAF

D'altra banda, la FAF va celebrar ahir l'assemblea general extraordinària en la què es va aprovar per unanimitat el calendari electoral i la convocatòria dels comicis per a la junta de l'entitat pel proper 12 de setembre.

Durant l'assemblea es va demanar pels calendaris de competicions que es podrien veure afectats per la convocatòria extraordinària d'eleccions. Segons la presidenta en funcions, Elisabert Pirot, el calendari l'haurà de decidir la nova junta, cosa que podria afectar els equips de base. No obstant, la intenció és mantenir les previsions d'arrencar el mes d'octubre.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00