Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 23 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Maó acull la XV Fira de Productes Agraris Ecològics de Menorca

Serà al Parc des Freginal i anirà de les sis del capvespre fins a la mitjanit

Es Freginal serà el lloc que acollirà aquesta trobada de productes ecològics de Menorca. /

L’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó i el suport del Consell Insular, ha organitzat per aquest dissabte (Es Freginal, 18,00 h – 24,00 h) la seva fira anual de referència, que enguany assoleix la quinzena edició. La cita comptarà amb un mercat de productes ecològics, un programa divers d’activitats lúdiques i l’entrega del Premi Poriol.

Que la producció ecològica de Menorca passa per un moment excel·lent ho demostren les darreres dades estadístiques presentades pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE), que, any rere any, avalen l’augment tant del nombre d’operadors com de la superfície dedicada a l’agricultura i la ramaderia ecològiques a l’Illa. Enguany, continuant amb el seu caràcter itinerant, la Fira de Productes Ecològics se celebrarà a Maó amb la participació de 10 expositors: productors, elaboradors, comercialitzadors o entitats que desenvolupen la seva activitat d’acord amb un model de producció i consum local, mediambientalment responsable i alimentàriament compromès amb la salut de la societat menorquina.

A la Fira  s’hi podran trobar hortalisses de temporada, fruita, llegums, embotits, formatge, melmelades, pa, farines i pastes, però també planta autòctona; tots amb la corresponent certificació del CBPAE, el segell que garanteix una producció ecològica.

La Fira també oferirà una ecotorrada (a partir de les 21 h a càrrec de l’APAEM) i barra de begudes ecològiques a preus populars, i comptarà amb activitats lúdiques. 

Aquest dissabte s'entregarà el cinquè Premi Poriol (21,45 h). Aquest guardó concedit per l’APAEM vol distingir aquelles accions o trajectòries de persones o entitats en favor de la producció ecològica a Menorca. Enguany el reconeixement és pel projecte Arbres d'Algendar de Càritas, del qual els membres del jurat han destacat la tasca constant i dedicada que ha desenvolupat els darrers anys –i continua desenvolupant– per la recuperació de les varietats locals d'arbres fruiters pròpies de Menorca i la preservació del coneixement popular vinculat a elles, així com pel fet de fer-ho des d'una aposta clara per la producció ecològica i des del valor social afegit que caracteritza els projectes de l’entitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?