Sociedad
Meteorología

Acaben sis dies d'alertes meteorològiques per calor a Menorca

Ciutadella i Es Mercadal estan visquent un dels estius més calorossos des que hi ha registres de temperatures

La web d'AEMET reflecteix l'alerta groga d'aquest divendres però ja deixa en verd dissabte i diumenge. / AEMET.

Mahón

Avui acaben sis dies consecutius d’alertes meteorològiques per temperatures extremes a Menorca segons ha advertit l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Durant tot aquest temps algun punt de l’illa sempre ha sobrepassat els 34 graus de màxima que és el que marca la necessitat de decretar una alerta groga .

Es Mercadal i Ciutadella han estat els municipis on més ha pujat el mercuri. Però tot i els sis dies, des d’AEMET es neguen a parlar d’onada de calor, però sí d'un episodi d'altes temperatures.  Per a considerar-ho com a tal cal que a un mateix punt  s'enregistrin màximes per sobre dels 34 graus tres dies seguits i això no ha passat.

De tota manera, AEMET considera que juliol està sent un mes especialment calorós en alguns indrets com Es Mercadal que aquesta setmana ha assolit temperatures de 35 i 36 graus i Ciutadella. AEMET apunta que podríem ser davant del juliol més calorós des que tenen registres. Però la seva delegada a Balears, María José Guerrero, puntualitza que aquest cap de setmana s’espera una baixada de les temperatures que podria afectar de forma important la mitjana del mes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00