Sociedad
Fiestas

79 i 82 caixers pels jaleos de Sant Llorenç

Alaior presenta unes festes locals que tindran més de 100 activitats

L'equip de govern d'Alaior hapresentat el seu programa de festes. / Ajuntament d'Alaior.

Mahón

Aquest matí, el Batle d’Alaior, José Luis Benejam, juntament amb la resta  de la corporació municipal, han presentat el Programa de Festes de Sant Llorenç 2019, explicant així totes les activitats que es duran a terme tant els dies previs com durant la celebració de la Festa Gran d’Alaior que es viurà especialment el 10 i 11 d'agost. A destacar que al 'jaleo' de dissabte prendran part 79 caixers i l'endemà seran 82.

Aquest any seran més de 100 activitats que, a partir de demà, 27 de juny, i fins al 12 d’agost, ompliran els carrers de gent preparada per gaudir, un altre any més, de les Festes de St. Llorenç.

Entre les activitats presentades, que inclouen actuacions musicals, activitats esportives, exposicions i nits d’humor, es poden destacar el Gran Concert de Sant Llorenç a càrrec del cantant Paco Arrojo, de “La Voz”, el dia 6 d’agost a les 22,30 h a la Plaça des Ramal, o l’espectacle humorístic del 12 d’agost a càrrec de Tony Antonio y Tony Melero.

Cal destacar també un altre esdeveniment que ja s’ha convertit en imprescindible, el Gran Concert Líric de Sant Llorenç a càrrec d’un dels alaiorencs més internacionals, el baríton Simón Orfila, juntament amb la soprano Marigona Qer-Kezi, el tenor Santiago Ballerini i acompanyats al piano pel mestre Antoni Pons Morlà. Com cada any, els beneficis del concert aniran a l’associació ASSORME.

El divendres de Sant Llorenç tindrem la tradicional salutació de festes del batle, i el pregó a càrrec de Paco Perea, alaiorenc que ha destacat per la seva gran iniciativa col·lectiva, cercant sempre l’interès general del poble. A partir de les 24,00 h hi haurà la Gran Revetlla a sa Plaça, una aposta consolidada des de fa ja 4 anys, que anirà a càrrec del grup de los Niños de la Mari i el Dj Kike Sastre.

Com cada any, diumenge 11 d’agost es celebrarà la tradicional  desfilada de carrosses, que aquesta edició anirà baix el lema “La nit dels Oscars”. Una mostra de creativitat i animació a la qual ja s’han apuntat més de 300 persones.

Cal destacar que a la qualqada de les festes hi participaran 79 caixers el dissabte , i 82 caixers el diumenge. Com a novetat, es convida a tothom a utilitzar el hashtag #GloriósSantLlorenç19 a tothom que vulgui publicar imatges o comentaris a les xarxes socials.

A la part final del programa, s’ha realitzat una interessant publicació titulada “Les Festes de Sant Llorenç al segle XXI. Uns canvis per a la millora de la festa Gran d’Alaior” on es repassa l’origen de la festa, l’organització i tot el protocol. A més, també es mencionen els canvis que s’han fet de cara a aquest any per aclarir la participació dels caixers, evitar retards, i elegir a la nova junta de caixers.

El batle d’Alaior, José Luis Benejam, ha volgut destacar que aquest any s’ha intentat fer de Sant Llorenç un esdeveniment el més sostenible possible. És per això que s’ha fet una crida a tots els hostalers que utilitzin la menor quantitat de plàstic possible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00