Sociedad
ACORD D'ASSOCIACIÓ

Terceravia vol ser observador en les negociacions amb la UE

Aquest és un dels punts que inclou el memoràndum d'entesa que van entregar dimecres al Govern

Els consellers generals de Terceravia Joan Carles Camp, Josep Pintat i Josep Majoral, ahir en roda de premsa / Terceravia

Andorra la Vella

El memoràndum d'acord que Terceravia ha posat sobre la taula per tal de tancar un pacte d'Estat amb el Govern per la UE inclou que puguin assistir a les negociacions com observadors.

Josep Pintat recorda que ja s'havia arriba a aquest acord la passada legislatura tot i que al final no es va arribar a materialitzar a més assegura que acceptar-ho no només depèn del Govern ja que només són ells els que trien qui forma part de la delegació negociadora.

En el memoràndum s'exigeix la màxima transparència però també que els partits que formin part del pacte d'Estat respectin la independència i autonomia de cada un dels membres.

El Govern s'ha compromès a donar una resposta per seguir treballant en un termini de 15 dies.

D'altra banda, Terceravia també va anunciar ahir que presentaria una preposició de llei de modificació de la regla d'or per tal de tornar a exigir el dèficit zero a cada un dels exercicis. Per a Pintat s'havia perdut la filosofia inicial d'aquesta llei que prioritzava la sostenibilitat al creixement sostingut en el temps de la despesa fos quina fos la conjuntura econòmica. Creu que ara cal primar la contenció i garantir que l'estat podrà fer front al retorn del deute contret.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad