Sociedad
Medio ambiente

Les aus marines protegides mantenen les seves poblacions a Menorca

Un estudi del Consell destaca que aquestes espècies nidifiquen bé a l'illa

La gavina corsa manté, pel que sembla, una població estable tot i que una de les colònies va baratar el lloc de nidificació. / CIMe.

Mahón

Les aus marines protegides que fan parada a Menorca per criar tenen, pel que sembla, bona salut. Així ho indica el darrer estudi sobre el tema que ha presentat aquest dimarts el Consell de Menorca. El darrer any s’han estudiat quatre espècies: la gavina corsa, el corb marí, la baldriga i l'àguila peixatera. En tots els casos es considera que les colònies a Menorca es troben en un número similar al del darrer estudi fet.

Però hi ha dues espècies que tenen certes particularitats. De gavina corsa només s’ha trobat la meitat d’animals. Félix de Pablo explica que això no els ha preocupat perque es tracta d'una espècie que barata el seu lloc de nidificació i una de les colònies va optar per marxar a una altra banda d el'illa i no la van trobar.

La baldriga també te la particularitat que n’hi ha a milers. Això impedeix fer un seguiment tan pormenoritzat com seria desitjable. Però l’estudi d’una de les colònies fa pensar que tot va bé. A Menorca es calcula que hi ha una trentena d’espècies d’aus marines que fan estada en algun període de l’any a l’illa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00