Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 21 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Sis projectes de parcs fotovoltàics menorquins demanen ajudes al Govern

Suposarien una inversió de més de 47 miliions d'euros i generarien una potència de 61,8 MW

Allau de peticions de subvencions per instal·lar parcs fotovoltàics a Balears. /

Fins a 56 projectes s'han presentant a la convocatòria d'ajudes de l'IDAE, l’Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia, per a parcs fotovoltaics. Unes subvencions de l'entitat pública dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica que estan cofinançades pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). D'aquests projectes, sis són a Menorca. Han sol·licitat un total de 8,5 milions d'euros en ajudes quan el pressupost total d'aquestes inversions és de 47.200.000. S'espera que aquests sis parcs generin una potència de 61,8 megawatts.

Aquesta primera línia d'ajuts ha superat les expectatives previstes. Les sol·licituds presentades sumen un total de 41 milions d'euros i 335 megawatts. Això suposa més potència i un milió d'euros més que la dotació prevista en la convocatòria, que és de 40 milions d'euros i 240 megawatts.

El vicepresident del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, destaca que aquestes iniciatives, que han d’estar llestes el 2022 permetran que l’energia de fonts renovables a Balears augmenti de forma significativa, sobre tot a Menorca. Balears passaria a tenir un 10% de la seva energia provinent de fonts renovables quan ara és del 2,5%. A Menorca s'arribaria al 20%

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?