Sociedad

El govern de Colau defensa la legalitat del pla que limita els hotels

Una sentència del TSJC anul·la íntegrament la regulació dels allotjaments turístics perquè no incorpora l'avaluació econòmica necessària per tirar-lo endavant

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

El govern de Colau defensa la legalitat del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) que limita el creixement d'aquests establiments a Barcelona. Ho fa després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la íntegrament aquesta regulació. En una entrevista a SER Catalunya, la tinent d'alcalde d'urbanisme, Janet Sanz, discrepa dels arguments que utilitza el tribunal de la Secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC.

ENTREVISTA Janet Sanz (Ajuntament Barcelona): "Els veïns ja ens ho han deixat clar, al centre no calen més hotels, calen més veïns"

05:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1564643292_856400/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La sentència reconeix que l'Ajuntament té competències per regular urbanísticament els allotjaments turístics i afirma que és necessària una regulació dels establiments hotelers perquè Barcelona pateix les seqüeles del turisme massiu. Per exemple, "la degradació de l'espai públic" o "l'encariment del lloguer ordinari als centres urbans en perjudici dels residents de condició més humil, posats en la tessitura d'haver de desplaçar les seves vides a l'extraradi".

Però tot i això, el tribunal tomba el PEUAT perquè no té, diu, l'avaluació econòmica i financera necessària per aplicar-lo, per assumir, per exemple els costos de les indemnitzacions que es puguin desprendre. La tinent d'alcalde, Janet Sanz, en una entrevist al programa 'Aquí, l'estiu' de SER Catalunya, ha assegurat que l'Ajuntament sí que té feta aquesta avaluació econòmica que troben a faltar els magistrats, però que no està inclosa en el pla perquè no és necessari.

Sanz ha defensat que el pla "ha passat tots els controls jurídics i d'Intervenció General del propi Ajuntament". I afegeix que no incorpora l'avaluació econòmica i financera perquè és un pla urbanístic, però que, en paral·lel, el consistori sí que té tot l'anàlisi econòmic que necessita per fer front als pagaments que es puguin derivar de qualsevol sentència o recurs.

La sentència del TSJC que anul·la el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics no és ferma, es pot recórrer, i, per tant, la regulació que limita l'obertura d'allotjaments turístics a Barcelona continua vigent. El govern de Colau ja està treballant per modificar alguns dels aspectes del pla, com per exemple, el que obliga als hotelers del centre que facin una reforma integral a eliminar el 20 per cent de les places.

El gremi d'hoteler celebra la resolució judicial i considera que ha arribat el moment de modificar la normativa.

Aquesta és només una de les sentències sobre el PEUAT. El passat mes de maig n'hi va haver una altra que avalava la regulació aprovada per l'Ajuntament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00