Sociedad

Acord per acabar amb la precarietat laboral en el comerç

Sindicats i patronal signen un conveni col·lectiu que posa fi als "ajudants de dependents" a les botigues de grans empreses

Un carrer de Girona. / Imatge: Ràdio Girona

Girona

Acord entre sindicats i patronal gironina per acabar amb la precarietat laboral en el comerç. Totes les parts han signat un nou conveni col·lectiu que acaba amb els ajudants de dependents a les botigues de grans empreses. Tots aquests suposats ajudants passaran a ser dependents i cobraran com a tal.

En quinze dies, els ajudants aconseguiran l'ascens a dependent. És un dels punts fort del nou conveni col·lectiu del comerç, que afectarà a gairebé 8.000 treballadors de les comarques de Girona.

Tant els sindicats com la patronal estan d'acord que les grans empreses abusen de la figura de l'ajudant a dependent, per estalviar-se diners. Moisés Berruezo, secretari d'Acció Sindical FeSMC-UGT Catalunya, i Albert Gómez, responsable del sector del comerç a la junta de la FOEG.

Moisés Berruezo i Albert Gómez: Abús dels ajudants de dependents

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000196051/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els sous dels treballadors augmentaran un 2%, amb una clàusula de revisió per si l'IPC puja per sobre d'aquest 2%.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00