Sociedad

Armaris intel·ligents per controlar el material clínic que reben els pacients

L'hospital Trueta de Girona ha instal·lat els primers armaris intel·ligents que són més segurs

Una professional extraient material clínic d'un dels armaris intel·ligents / Hospital Josep Trueta

Girona

L'hospital Trueta de Girona ha instal·lat armaris intel·ligents per controlar el material clínic que reben els pacients. Segons els especialistes, és més segur perquè, per exemple, emet un avís quan algun producte és apunt de caducar o se'n retira un erròniament.

De moment, se n'han instal·lat cinc al Servei de Cardiologia. Als armaris s'hi guarden dispositius sensibles i molt cars, com catèters. Els productes, que es guarden dins aquests armaris intel·ligents, es controlen informàticament: s'obren amb una targeta identificativa i emeten un avís quan algun producte és, per exemple, apunt de caducar.

A més, cada vegada que es treu algun d'aquests materials, l'armari l'assigna al pacient. D'aquesta manera, segons explica l'infermera de l'hospital Trueta Maria Colomer, també queda registrat al seu historial clínic.

Colomer explica que en el moment en què treuen material de l'armari, es fa automàticament una sol·licitud a l'empresa que el crea, i en menys de 24 hores ja el tornen a tenir disponible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00