Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 20 de Agosto de 2019

Otras localidades

El Canal de Menorca és ple de microplàstics

Aquesta material entra dins la cadena tròfica i els humans acabem menjant aquest element nociu

Els mars cada cop són més plens de plàstics que acaben a la cadena tròfica i al menjar dels humans. /

Al Canal de Menorca hi ha més de dos kilos de microplàstics per kilòmetre quadrat. Així ho afirma un estudi sobre contaminació realitzat per un conjunt d'entitats entre la qual es troba l'IMEDEA, Institut Mediterrani d "Estudis Avançats. Aquest treball porta per títol "Variabilitat trimestral de deixalles plàstics flotants a l'àrea marina protegida del Canal de Menorca" i s'ha publicat a Science Direct.

El problema del plàstic a la mar és que no es biodegrada sinó que es trenca en trossos cada cop més petits i acaba tornat als homes. Els animals marins es mengen aquests microplàstics sense adonar-se i quan aquests especimens són pescats acaben als plats que prenen els humans.

El treball de l‘IMEDEA assenyala que la quantitat de plàstics per kilòmetre quadrat va dels 458.15 grams a l'hivern a 2016.67 grams a l'estiu.

Per frenar l’us de plàstics, des del GOB s’estan signant acords amb diferents entitats per a que abandonin aquests materials.

Altres entitats com el Consell de Menorca i els ajuntaments també s’han implicat a la lluita contra el plàstic amb mesures com l’eliminació dels gots d’un sol us a les festes locals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?