Sociedad
Medio ambiente

El GOB demana gestionar l'aigua de l'Illa des de Menorca

La darrera polèmica amb Recursos Hídrics del Govern els ha impulsat a demanar canvis a Francina Armengol i al conseller Miquel Mir

Els ecologistes no volen l'ampliació de Torre Soli si abans no s'amplia la capacitat de la depuradora com mana el Pla Parcial de 2008. / GOB

Mahón

El grup ecologista GOB demana canvis dràstics en la gestió de Recursos Hídrics després de l'última polèmica generada a l'illa que se suma a moltes altres més segons els conservacionistes.

Els conservacionistes han demanat al Govern balear que canviï la gestió de l'aigua  a Menorca. Amb aquesta finalitat ha enviat una carta a la presidenta Armengol i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir. El grup ecologista es queixa que l'ens actual prioritza les actuacions a Mallorca i Eivissa perquè tenen pitjors problemes pel que fa a la manca d'aigua, no controla el consum excessiu i, al mateix temps, impedeix que ningú actuï a Menorca perquè ells són els que tenen la competència.

Miquel Camps és el coordinador general del GOB i creu que caldria un traspàs de la gestió al Consell insular, a un ens format per Consell i ajuntaments o a una junta d'aigües. "Però no podem seguir amb una administració que s'inhibeix de les seves funcions a Menorca".

L'última polèmica ha arribat amb l'aval de Recursos Hídrics del Govern a l'ampliació de la urbanització de Torre Solí a Alaior en 400 xalets i un hotel. Però el seu beneplàcit es fonamenta en una documentació de 2003 ja caducada i, a més, un pla parcial de 2008 que assenyala que qualsevol ampliació hauria d'anar precedida d'un augment de la capacitat de la depuradora, projecte que no s'ha previst per ara.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00