Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 20 de Agosto de 2019

Otras localidades

El GOB demana gestionar l'aigua de l'Illa des de Menorca

La darrera polèmica amb Recursos Hídrics del Govern els ha impulsat a demanar canvis a Francina Armengol i al conseller Miquel Mir

Els ecologistes no volen l'ampliació de Torre Soli si abans no s'amplia la capacitat de la depuradora com mana el Pla Parcial de 2008. /

El grup ecologista GOB demana canvis dràstics en la gestió de Recursos Hídrics després de l'última polèmica generada a l'illa que se suma a moltes altres més segons els conservacionistes.

Els conservacionistes han demanat al Govern balear que canviï la gestió de l'aigua  a Menorca. Amb aquesta finalitat ha enviat una carta a la presidenta Armengol i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir. El grup ecologista es queixa que l'ens actual prioritza les actuacions a Mallorca i Eivissa perquè tenen pitjors problemes pel que fa a la manca d'aigua, no controla el consum excessiu i, al mateix temps, impedeix que ningú actuï a Menorca perquè ells són els que tenen la competència.

Miquel Camps és el coordinador general del GOB i creu que caldria un traspàs de la gestió al Consell insular, a un ens format per Consell i ajuntaments o a una junta d'aigües. "Però no podem seguir amb una administració que s'inhibeix de les seves funcions a Menorca".

L'última polèmica ha arribat amb l'aval de Recursos Hídrics del Govern a l'ampliació de la urbanització de Torre Solí a Alaior en 400 xalets i un hotel. Però el seu beneplàcit es fonamenta en una documentació de 2003 ja caducada i, a més, un pla parcial de 2008 que assenyala que qualsevol ampliació hauria d'anar precedida d'un augment de la capacitat de la depuradora, projecte que no s'ha previst per ara.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?