Sociedad
ESLLAVISSADA

El Govern anuncia mesures per controlar totes les obres amb desmunts

Els treballs per assegurar de manera provisional la zona de l'esllavissada a Sant Julià ja han començat

Andorra la Vella

El Govern vol evitar més esllavissades com la del Punt de Trobada i anuncia diverses modificacions de lleis per tal de tenir més eines de control de les obres que comporten desmunts i ancoratges.

Després del consell de ministres extraordinari d'aquest matí el Govern ha volgut deixar clar que no hi té cap responsabilitat ja que la llei estableix que les obligacions són dels propietaris del terreny i la responsabilitat d'inspecció i control, del Comú.

Amb això no ha volgut dir si es demanaran o no responsabilitats via judicial ja que primer cal tenir el resultat dels informes que s'han encomanat per analitzar els fets. Tot i així s'ha reconegut que ja s'havia alertat, tant des del Comú com des del Govern, a la propietat que calia fer-hi actuacions ja que s'havien observat deficiències en els ancoratges provisionals.

Más información

L'obra feia anys que havia quedat aturada.

Per tot plegat i per evitar situacions similars el Govern ha anunciat mesures.

Es faran diverses modificacions de lleis per serviran per especificar millor les obligacions dels propietaris de terrenys que facin obres d'aquestes característiques, afegint també la de inspeccionar cada cinc anys i informar sobre l'estat dels ancoratges a les autoritats, entre altres.

A l'hora també preveu fer un pla d'actuació i supervisió per a tots els desmunts que hi ha actualment al país amb coordinació amb els comuns que són els que hi tenen competències.

El Govern ja ha aprovat la situació d'emergència i ha començat les obres per assegurar la zona que seran provisionals.

La caiguda de rocs encara és constant i s'espera que acabi caient el mur que està just al darrere de l'edifici de serveis del Comú de Sant Julià que ha quedat inutilitzat. Fins ara es calcula que l'esllavissada ha desplaçat 30.000 metres cúbics de terra.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad