Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 15 de Septiembre de 2019

Otras localidades

El GOB denuncia l'abús dels promotors amb alguns agroturismes

Els ecologistes apunten a Santa Ponsa i Torrevella com exemples d'inversors que volen urbanitzar el camp aprofitant una normativa amb forats

Santa Ponsa és una finca que vol incrementar els seus edificis amb l'excusa de fer un agroturisme. /

El grup ecologista GOB denuncia la ocupació de territori que volen fer amb finalitats turístiques sota l’empar d’un agroturisme a Menorca. El GOB posa l’exemple de la finca Santa Ponsa d'Alaior on els seus promotors acusen els ecologisme d’estar contra el turisme al torpedinar la reforma del lloc com un agroturisme. Des del GOB neguen que vagin contra els visitants.

El problema és un altre ben diferent segons l'entitat. Santa Ponsa té 6.266 metres cúbics de volum en edificis ja fets i en volen construir 2.500 més per finalitats turístiques. Un cop acabi això demanaran més edificis per instal·lacions agrícoles.

La finca de Santa Ponsa no és la única que actua així. N’hi ha d’altres com Torrevella. L’objectiu sempre és el mateix segons el coordinador del GOB, Miquel Camps.

Per sort pels ecologistes, no tots els casos són com aquest. Hi ha gent que està recuperant l'activitat agrària sense tota aquesta negociació urbanística incorporada. El cas de Santa Ponsa posa sobre la taula la urgent necessitat de regular millor les coses per evitar que algú s’aprofiti pervertint la idea original. La discussió del futur de Menorca requereix, segons el GOB, de persones amb visió de conjunt, no només del seu negoci particular. De persones amb capacitat de diàleg.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?