Viernes, 25 de Septiembre de 2020

Otras localidades

La Unió de Pagesos demana celeritat en el peritatge dels danys de la pedregada

Segons el departament d'Agricultura, la tempesta de dimarts va afectar 153 hectàrees de fruiters, bàsicament perers i pomeres, de les poblacions de Golmés, Castellnou de Seana i Vila-sana, a la comarca del Pla d'Urgell

Fruita del Pla d'Urgell afectada per la tempesta de pedra de dimarts passat.

Fruita del Pla d'Urgell afectada per la tempesta de pedra de dimarts passat. / ACN

La tempesta de pedra d'aquest dimarts va afectar 153 hectàrees de fruiters del Pla d'Urgell. Els danys poden arribar al 50% en algunes finques. La Unió de Pagesos demana un peritatge ràpid.

I és que, segons el coordinador del sindicat agrari a Lleida, Jaume Pedrós, mentre no passa el pèrit, no es pot collir i pel que fa a la pera s'està en l'última etapa de la recol.lecció i, per tant, urgeix que hi hagi una solució a aquest problema per evitar que l'afectació de la pedra a la fruita s'agreugi perquè acabi perjudicant la que no va fer malbé. I és que cal esperar a reprendre la collita abans no es fa la peritació.

"El pagès ha de saber què ha de fer amb aquest gènere (l'afectat per la pedra) i tenir la valoració quan abans millor perquè, és clar, si estàs esperant que passi el pèrit i metnrestant no pots collir ... els dies van passant i estem en un moment que no podem perdre el temps tampoc", assenyala Pedrós.

Jaume Pedrós (Unió de Pagesos) / "Cal un peritatge ràpid dels danys de la pedregada". / RÀDIO LLEIDA

La pedra va causar danys en 33 hectàrees de plantacions de perers, amb una afectació d'entre el 35 i el 50% i en unes 120 hectàrees més de pomers, amb una afectació similar, segons la primera valoració del departament d'Agricultura.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?