Miércoles, 21 de Octubre de 2020

Otras localidades

Lleida encapçala el ranking de ciclistes morts per accidents de trànsit

Des de començaments d'any han mort tres ciclistes en accidents de trànsit a la demarcació. A Barcelona han estat dos i a Girona uns altres dos. En total, 7 ciclistes morts a la carretera enguany. L'any passat en van ser 2 en tot Catalunya.

Foto d'arxiu d'una de les protestes de la Plataforma Prou Morts a la N-240 reivindicant millores en la seguretat viària d'aquesta carretera.

Foto d'arxiu d'una de les protestes de la Plataforma Prou Morts a la N-240 reivindicant millores en la seguretat viària d'aquesta carretera. / ACN

Lleida és la demarcació catalana on més ciclistes han mort en accidents de trànsit des que va començar l'any. En concret han estat tres, davant els 2 de Barcelona i els 2 de Girona. És un dels col.lectius "vulnerables" a la carretera. També són d'aquest col.lectiu els motoristes i els vianants.

De 2 a 7 ciclistes morts

Si bé de vianants en accidents de trànsit a Lleida no n'ha mort cap enguany, sí ho han fet motoristes. Concretament 4, sgons les dades oficials. A nivell de Catalunya, de motoristes morts en accidents de trànsit  han augmentat passant de 30 a 36 d'un any a un altre, i de ciclistes també ha augmentat. L'any passat en el mateix periode en van ser 2 i enguany ja en sumen 7. Per això, el Servei Català de Trànsit reconeix que caldrà treballar per reduir la xifra de sinistralitat d'aquests col.lectius, tant entre els seus membres perquè prenguin consciència de la seva vulnerabilitat, com entre la resta de conductors.

En total, entre vulnerables i no vulnerables, a les carreteres de Lleida han mort enguany, fins al 31 d'agost, un total de 19 persones, set menys que en el mateix periode de 2018.

Un any del desviament de camions

Les dades les fa públiques Trànsit coindicint amb el primer aniversari del desviament obligatori de camions a l'autopista AP-2 entre Les Borges Blanques i Montblanc. Un any en què, segons dades facilitades per la subdelegació del Govern A Lleida, cada dia s'han desviat, de mitjana, 940 camions -això entre Les Borges i Montblanc- i fins a 1.045 si el tram que es compta és entre Les Borges i Pla de Santa Maria.

Això ha propiciat que el número d'accidents amb morts o ferits greus hagi caigut un 57,1% segons dades facilitades pel Servei Català Trànsit. Segons es desprèn d'aquestes dades, el benefici per la seguretat del desvialment de camions és clar, però encara insuficient per a la plataforma "Prou Morts a la N-240", que reclama la conversió de la nacional d'un carril per sentit en una carretera de dos carrils per sentit, segons el portaveu, Enric Mir.

Els beneficis del desviament obligatori de camions també és destacat a la N-340. Entre Alcanar i l'Hospitalet de l'Infant els accidents amb morts o ferits greus ha caigut un 48,7% i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès gairebé un 46%.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?