Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 17 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Més Per Menorca vol que el Govern reclami el deute de l'Executiu central

Josep Castells exigeix a la presidenta Armengol que demani els 177 milions d'euros als seus companys de partit que manen a nivell estatal

El portaveu de Més per Menorca vol que el Govern autonòmic defensi davant Madrid els interessos dels residents. /

Més per Menorca ha registrat aquest dilluns una Proposició No de Llei que insta el Parlament de les Illes Balears a «censurar la forma de procedir de la ministra María Jesús Montero». El motiu és la lleugeresa amb la qual ha tractat el cas del deute que té l'Estat amb la nostra comunitat autònoma, a qui no ha pagat 177 milions d'euros que li corresponen en concepte de bestretes del sistema de finançament i de liquidació de la recaptació de l'IVA.

En l'exposició de motius de la PNL, els menorquinistes expliquen que a principis del mes d'agost la ministra d'Hisenda del govern de l'Estat, María Jesús Montero, «va esgrimir un suposat document de l'advocacia de l'Estat per afirmar que un govern en funcions no té marge per actualitzar les bestretes del sistema de finançament»; però que, més endavant, es va saber que la ministra no disposava de cap document, «sinó simplement d'informes verbals i va haver de demanar de forma urgent l'esmentat informe».

En un altre punt de la PNL, Més per Menorca també demana al Govern de les Illes Balears que exigeixi a l'Estat una solució immediataque desbloquegi la transferència d'aquests 177 milions d'euros. El diputat Josep Castells ha recordat que, malgrat que han donat suport a la investidura, i «un vot de confiança» a Francina Armengol, no seran «còmplices de les actuacions del govern del PSOE a Madrid que perjudiquin els interessos de les Illes Balears».

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?