Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 13 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Espot confia en tancar en quinze dies un document d'entesa amb l'oposició

Espot ha qualificat la reunió mantinguda ahir amb representants del grup socialdemòcrata de "positiva i conciliadora"

Reunió entre el Govern i el PS sobre la negociació amb la UE. / ()

El cap de Govern, Xavier Espot, confia en tancar en les properes setmanes un document d'entesa, ja sigui en forma de pacte d'Estat o de memoràndum de cooperació, entre el Govern, el PS i Terceravia per iniciar a l'octubre la segona ronda de negociacions amb la Unió Europea.

Espot ha qualificat la reunió mantinguda ahir amb representants del grup socialdemòcrata de "positiva i conciliadora".

El cap de Govern ha remarcat que l'executiu i els partits que li donen suport estan disposats a fer els esforços que calgui per presentar davant la UE una imatge d'unitat per obtenir el millor acord d'associació per Andorra.

Espot ha assegurat que la reunió d'ahir amb el PS "va ser preliminar" en la què no es va entrar al fons sinó en qüestions formals com ara la tramesa d'informació i documentació, la participació dels partits a l'oposició a la delegació negociadora, les línies vermelles per a cada formació i la fòrmula que finalment es triarà de Pacte d'Estat o de memoràndum de cooperació. Tot i així ha remarcat que hi ha molts punts de coincidència amb el PS per adoptar un acord conjunt.

Espot creu que caldrà mantenir en breu una reunió a tres bandes per consensuar un document unitari i comú, ja sigui en forma de Pacte d'Estat o de memoràndum "perquè no tindria sentit signar un document amb cada formació".

El cap de Govern també ha indicat que intentaran esvair qualsevol dubte al respecte de la transparència en la negociació, un dels principals retrets dels partits a l'oposició.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?