Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 19 de Septiembre de 2019

Otras localidades

El Govern comença a repartir farratge a Menorca per pal·liar la sequera

A la nostra illa han d'arribar 700 tones d'alfals per alimentar les cabanes ramaderes

Agricultura ja reparteix a les cooperatives de Menorca el farratge per pal·liar els efectes de la sequera. /

La Conselleria d'Agricultura, a través de l'empresa pública SEMILLA ja ha començat a distribuir les primeres quatre plataformes de bales d'alfals per al bestiar boví de Menorca. Aquest dimecres ja va arribar el farratge a les cooperatives de Menorca, i la previsió és que la setmana que arribin a les explotacions ramaderes i cooperatives de Mallorca.

A Menorca han d'arribar 700 tones d'alfals en bala, la meitat del total que s'havia sol·licitat, i a Mallorca es distribuirà la totalitat del demanat, un total de 150 tones, segons informa el Govern balear.

SEMILLA va oferir el passat mes de maig una ajuda especial per la sequera destinada a aliment per a bestiar, per un total d'1 milió d'euros. No obstant això, les ofertes que es van presentar al concurs no cobrien la totalitat de la demanda per l'escassetat general d'alfals, també a la Península.

Des de la Conselleria d'Agricultura s'han fet les gestions oportunes i la previsió és que en les pròximes setmanes es pugui cobrir la demanda, tant d'alfals en bala com granulada. Aquesta última és, sobretot, un aliment destinat a bestiar oví i porcí.

En total, s'han rebut 198 sol·licituds de menjar per a boví, 526 per a oví i 19 per a porcí.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?