Sociedad
Arqueología

Els 300.000 euros del Govern per la Menorca Talaiòtica ja tenen destí

La primera actuació finançada serà un seminari sobre tràfic il·lícit de besn arqueològics

Els doblers del Govern finançaran el seminari sobre tràfic il·legal de peces arqueològiques que es farà aquest mes al Llatzeret. / Guàrdia Civil.

Mahón

Els 300.000 euros aprovats pel Consell de Govern de divendres passat per finançar la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO ja tenen destinació. El conseller insular del Cultura, Miquel Angel Maria, n'explica vàries. La primera d'elles és el seminari sobre tràfic il·legal de bens arqueològics que tindrà lloc aquest mes al Llatzeret.

També s’instal·laran plaques solars al sostre del centre d’interpretació de sa naveta des Tudons o s’arreglaran els entorns d’alguns jaciments inclosos a la candidatura.

Es una feina que hauria de concloure amb la designació de Menorca com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, però, per això encara queden anys de feina. Maria creu que serà una realitat el 2022 ó 2023. "Prefereixo ser caute. Hi ha candidatures que han gastat molts més doblers i han hagut d'esperar a l atercera o quarta vegada que s'han presentat a la UNESCO per ser escollits. La decissió final no depèn de nosaltres".

Aquest és el segon any que el Govern balear aporta 300.000 euros a la candidatura menorquina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00