Sociedad

El PP proposa a Cs i el PSC presentar una moció de censura contra Torra

Alejandro Fernández diu que serviria per donar "un missatge útil" a la societat i per mostrar "un programa alternatiu a la unilateralitat i la desobediència" dels independentistes

El president del PPC, Alejandro Fernández / Mariona Puig ACN

Barcelona

Barcelona, 16 set. (EFE).- El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha proposat aquest dilluns a Ciutadans i PSC la presentació conjunta d'una moció de censura al Parlament contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per evitar que porti Catalunya a un "escenari d'insurrecció".,En una roda de premsa, Fernández ha remarcat que és necessari "garantir l'ordre" davant signes de "radicalització" de l'independentisme i ha subratllat que cal evitar que Torra "compleixi les seves amenaces", una cos

En una roda de premsa, Fernández ha remarcat que és necessari "garantir l'ordre" davant signes de "radicalització" de l'independentisme i ha subratllat que cal evitar que Torra "compleixi les seves amenaces", una cosa que només es podrà portar a terme amb un "canvi de govern".

Fernández ha subratllat que es dirigirà aquest mateix dilluns als grups de Ciutadans i PSC-Units per plantejar aquesta moció de censura, que ha dit que seria "constructiva" i plantejaria com a substitut de Torra un candidat "de consens" - que ha de ser diputat - per exercir de president de la Generalitat de forma "provisional", fins a la convocatòria de noves eleccions autonòmiques.

Així, la proposta del PPC no inclou un pla de govern alternatiu, sinó uns compromisos de mínims, que creu que fins i tot podrien subscriure els comuns, i que els impulsors es comprometrien a garantir abans de convocar, de nou, eleccions al parlament català.

En total serien quatre compromisos: recuperar l'"esperit" que va tenir l'oposició durant els plens del 6 i 7 de setembre del 2017 quan van fer front a les "lleis de desconnexió" dels independentistes; garantir el respecte a la legalitat i la Constitució; un pla de prevenció d'aldarulls, en cooperació amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat; i la convocatòria electoral una vegada complerts els objectius precedents.

Tenint en compte que la suma de diputats de PPC, Cs i PSC (57) no arriba a la majoria en la Cambra catalana, Fernández ha admès que el més probable és que aquesta moció de censura no prosperés, però ha subratllat que el mer fet de portar-la a terme ja serviria per donar "un missatge útil" a la societat, en el sentit que existeix "un programa alternatiu a la unilateralitat i la desobediència" dels independentistes.

El diputat autonòmic del PP ha advertit que en l'independentisme estan apareixent "expressions radicalitzades", cosa que s'afegeix a les "amenaces" de Torra a l'hora de donar resposta a la sentència del cas del procés.

"És obligació de qualsevol responsable polític evitar escenaris de caos o de vaga general, que destrossarien l'economia i la imatge de Catalunya. Cal evitar com sigui un nou escenari d'insurrecció", ha subratllat el popular per justificar la necessitat d'aquesta moció de censura.

Per a Fernández, és "indiferent" si el Govern és l'actual de JxCat i ERC o un hipotètic "govern de concentració" que sumi més partits sobiranistes, ja que entén que en tots dos casos serien capaços de "destrossar" l'economia catalana.

Durant la roda de premsa, Fernández ha estat preguntat per la proposta del líder de Ciutadans, Albert Rivera, sobre una abstenció conjunta amb el PP amb condicions per investir Pedro Sánchez, però el dirigent català ha evitat reaccionar, al·legant que aquestes qüestions les ha de respondre la direcció nacional del seu partit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00