Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Generalitat reparteix contra AENA i contra Ryanair

A la gestora dels aeroports, el conseller de Territori li ha dit que és una empresa opaca

En els últims 15 anys Ryanair ha rebut més de 50 milions en ajuts públics.

El conseller de Territori, Damià Calvet, al Parlament /

En els últims quinze anys, Ryanair i altres companyies com l'holandesa Transavia o la britànica Jet2 que operen a l'aeroport de Girona han rebut 66 milions d'euros, principalment de la Generalitat, però també de la Diputació, d'empreses privades del sector i de la Cambra de Comerç. Aquest 2019 preveuen donar a gairebé totes les aerolínies de Girona un total de 5 milions.

Per tant, sumant-hi les previsions d'aquest any, les companyies han rebut més de 70 milions d'euros en concepte de promoció turística i màrqueting. És la via per retenir les companyies a canvi que elles promocionin les comarques de Girona i la Costa Brava com a destí turístic. Unes subvencions que estan ben justificades, segons el conseller, perquè l'aeroport suposa un impacte econòmic molt més gran per l'economia gironina.

També assegura que controlen mes a mes aquestes subvencions perquè no malgastin diners, i que en el seu moment aquestes ajudes van servir per promoure la pista de Vilobí, augmentar el número de passatgers i que l'aeroport no anés en orris en front del creixement de l'aeroport del Prat.

El futur de l'aeroport

La Generalitat reclama a Aena més inversió i un canvi del model de taxes. El conseller Damià Calvet assegura que l'aeroport de Girona genera 400 milions d'ingressos a Aena, però que en canvi no es correspon amb millores a les instal·lacions. També li reclama tarifes més competitives per atreure noves companyies, i una bonificació del 20% perquè considera que l'aeroport de Vilobí és una terminal estacional. Per aquesta via, Calvet espera que es puguin augmentar els vols a l'hivern

A més, ha qualificat Aena d'empresa opaca perquè no donen les dades dels beneficis de cada aeroport. I els ha acusat de només "parar la mà" i de no vetllar pels interessos del territori.

Per afrontar-ho cara a cara ha explica que demanarà una reunió a tres bandes amb Ryanair i Aena.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?