Sociedad
COMISSIÓ LEGISLATIVA DE MEDI AMBIENT

FEDA crea una empresa filial per promoure la cogeneració

En marxa tres projectes per valor de 42 milions d'euros (Soldeu, Andorra la Vella i el Pas de la Casa) que els grups de l'oposició reben amb rezel

Un moment de la compareixença de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el director de FEDA, Albert Moles, per explicar el projecte de Capçalera d'Infraestructures Energètiques, l'empresa filial de la parapública per promoure la cogeneració. / FEDA

Andorra la Vella

Neix la Capçalera d'Infraestructures energètiques, una filial de FEDA que ja té en marxa tres projectes amb una inversió de 42 milions d'euros.

Després d'inaugurar la primera central de cogeneració i xarxa de calor a Soldeu, actualment s'està construint la xarxa de calor a Andorra la Vella, que parteix del Centre de de tractament de residus de la Comella i n'aprofita la calor residual per tal d'escalfar les llars de la parròquia. A més s'està iniciant un tercer projecte per al Pas de la Casa. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó ha explicat davant la comissió legislativa de Medi Ambient que aquests projectes impliquen 42 milions d'euros invertits al país. L'aprofitament de l'escalfor generada pels residus tindria una capacitat prou elevada per escalfar a 2.000 llars.

Per la seva banda, des del PS, la consellera general Rosa Gili assegura que no els acaba d'agradar aquesta idea ja que no és un bon model de futur.

Al seu torn, el conseller de Terceravia, Josep Majoral, ha reclamat del Govern .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00