Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

Facebook i Whatsapp: noves vies per anunciar pisos turístics il·legals

En un d'aquests grups, pensat pels turistes francesos, hi ha gairebé 5.000 membres que busquen o ofereixen pis a la Costa Brava

Facebook i Whatsapp estan servint com a plataformes per anunciar pisos turístics il·legals. L'Associació Turística d'Apartaments alerta que hi ha grups de Facebook amb més de 5.000 membres on es publiciten habitatges de la Costa Brava tirats de preu i sense cap mena de llicència.

L'Associació Turística d'Apartaments, l'ATA, ha començat a detectar aquest estiu una nova modalitat en el mercat dels pisos turístics il·legals. Després de la pressió cap a aplicacions com Airbnb, els llogaters de pisos sense llicència han trobat sortida a través de grups tancats a Facebook i Whatsapp.

En un d'aquests grups, pensat pels turistes francesos, hi ha gairebé 5.000 membres que busquen o ofereixen pis a la Costa Brava. L'ATA ho ha denunciat a la Generalitat; el president de l'associació Lluís Parera diu que perjudica la imatge del sector i rebaixen el preu mitjà del mercat dels apartaments legals.

Aquest any els apartaments han detectat una davallada del turisme francès i belga i no ha pogut complir les expectatives d'aquest estiu, sobretot al mes de juliol, quan malgrat ser plena temporada alta, només s'han omplerts el 62 per cents dels pisos turístics.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?