Sociedad
CONSTRUCCIÓ

L'ACODA vol garanties perquè els projectes d'obra s'executin fins el final

Coincideix amb la preocupació del president de la Cambra de Comerç sobre una possible bombolla immobiliària de pisos de luxe i demana un pla per construir habitatges a preu assequibles

La gerent de l'ACODA, Mònica Dalmau, als estudis de la SER. / Albert Sanjuan Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

L'ACODA vol garanties perquè els projectes d'obra s'acabin executant fins el final.

L'Associació de Constractistes d'Obra coincideix amb la preocupació expressada pel president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, sobre una possible bombolla immobiliària de pisos de luxe i també demana un pla per construir habitatges de compra i de lloguer a uns preus més assequibles.

La preocupació de l'entitat és que totes les obres privades que estan en marxa o es puguin iniciar s'acabin realitzant tal com estava previst i no quedin paralitzades, ja que això acabaria perjudicant a les empreses constructores. Per aquest motiu, la gerent, Mònica Dalmau, demana al Govern poder trobar mescanismes perquè quan s'agafa un compromís es compleixi.

Cal tenir en compte que la gran majoria de projectes de construcció d'obra nova són de luxe i estan situats al Clot d'Emprivat a Escaldes-Engordany.

D'altra banda, la Construcció continua tenint problemes per trobar mà d'obra qualificada a l'exterior, per culpa de la manca d'oferta d'habitatge de lloguer. Dalmau ha explicat que abans de la crisi el sector comptava amb uns 6.000 empleats i ara en són uns 3.000. Remarca que amb l'augment de projectes les empreses han hagut de constractar més treballadors. El problema és que molts dels què han de venir de rosa es fan enrere veient els elevats preus del lloguer.

Per tant, ha demanat que el problema de l'habitatge sigui una prioritat que es tracti des de l'Administració, perquè acaba repercutint en l'economia del Principat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00