Jueves, 02 de Julio de 2020

Otras localidades

LA LLAVOR

I ara què?

La gota freda tindrà conseqüències a molt llarg termini i obligarà a repensar el model de territori

Al marge de les ajudes oficials, la gota freda demostra que les assegurances agràries són una necessitat. Isidro López, responsable d'assegurances d'AVA, explicava en La Llavor que en este cas les declaracions de zona catastròfica comportaran tota una sèrie d'ajudes oficials davant les quals estaran vigilants, però subratlla que els qui ja tenen 'agroseguro' compten ja amb un matalàs, amb la garantia de, almenys, recuperar una part de les perdues.

Que no és poc i que no serà poc. El secretari tècnic de la Unió de Llauradors, Joanma Mesado, adverteix que costarà molt conéixer l'abast del mal. I posa un exemple: aquells camps que s'han quedat sense arbres necessitaran diverses campanyes per a estar en producció amb les consegüents pèrdues per als productors.

Des de la Conselleria, el director general de desenvolupament agrari, David Torres, ha fet repàs dels danys. Hui en dia encara no es pot fer una quantificació exacta. Els danys són enormes en infraestructures agràries, pesqueres, instal·lacions de reg, arbratge... Si alguna cosa queda clara per a Torres és que cal modificar el model de territori. Assumir que els temporals han vingut per a quedar-se i pensar en com minimitzar els danys. Posa com a exemple el model de La Safor.

A més en La Llavor

El nostre col·laborador Maxi Bao explica com la gota freda ha sigut especialment dura amb el raïm, tant en bossa com la de vinificació. I les conseqüències d'això.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?