Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

Torrent, a l'ombra de la garrofera

La Llavor ha estat en el Museu Comarcal de l'Horta per a celebrar la IV Setmana de l'Agricultura de Torrent

La quarta edició de la Setmana de l'Agricultura torrentina se centra en la garrofa. Un producte molt estés en la zona, i en tota la Comunitat Valenciana, del qual es desconeixen moltes de les seues propietats. Històricament destinat a l'alimentació del bestiar, són pocs els que encara intenten traure-li partit. Jesús Ros, alcalde socialista de Torrent, explicava en La Llavor que és funció de les autoritats intentar que eixos productes, històrics, i que han sigut base de l'economia en un altre temps no es perden.

El ben cert és que malgrat la gran quantitat de propietats que té la garrofa, la de Torrent, la recull en exclusiva "Cucala". És el malnom de Vicent Simó, agricultor dedicat a recollir les garrofes del municipi que després aniran a parar a un parell d'indústries valencianes que les aprofiten com a matèria primera.

La garrofa no dona massa diners, tal vegada per això no és un dels productes aprofitats en el boom de l'ecològic i sostenible. Una moda positiva que demostra, segons el doctor enginyer agrònom Josep Lluís Fresquet, que les necessitats d'alimentació del primer món estan cobertes i de seguida ha sorgit qui en el "verd" ha vist el negoci.

De esquerra a dreta: Santi Hernández, Patricia Andreu i Quique Lencina / Cadena SER

La quarta setmana de l'agricultura de Torrent també ha servit d'aparador per al "xocolate de Torrent". Típic de la localitat i que, com va demostrar el nostre cuiner particular Santi Hernández, també serveix per a cuinar. Patricia Andreu, de xocolates Andreu, explicava que ara l'Ajuntament de Torrent està treballant per a aconseguir un reconeixement internacional a eixe xocolate.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?